Naslovna / Preporuke / Must-see Specijali 2017. godine

Must-see Specijali 2017. godine

Dave Chappelle, Sarah Silverman, Chris D’Elia, Maria Bamford

 

Nije tajna da je 2017. godina obogaćena dobrim specijalima. Stoga smo odlučili podijeliti našu listu s Vama!
Uživajte!

Maria Bamford, Old Baby (Netfilx)

U svibnju ove godine, Maria Bamford je dostavila jednosatni specijal satkan od snimki s različitih lokacija – od klubova, knjižara, uličica i tuđih dnevnih boravaka gdje je nasmijala svaki puta. Pomalo neurotična, simpatično cinična, ali uvijek ekspresivna najavljuje da je 2017. njezina godina u komediji. * starija preporuka: The Comedians of comedy (2005)

Bill Burr Walk Your Way Out  (Netflix)

Znaš ono kad dođeš u Nashville snimati specijal i otvoriš s forom o predstojećim predsjedničkim izborima u Americi s prevladavajućim Trump glasačima u publici? Zna Bill Burr. Taj narančasti glas razuma uspio je čak u jednoj rutini spojiti Kanye Westa i Adolfa Hitlera. Pogledaj specijal da saznaš kako.

Marc Maron, Too Real (Netflix)

Ovaj specijal je toliko dobar da zaslužuje vlastitu recenziju na ovom portalu. Bez obzira na to, ako se ikada pitaš kako bivši ovisnik o kokainu živi s 3 mačke – ovo je tvoja poslastica.

Dave Chappelle‘s one-hour special Deep in the Heart of Texas (Netflix)

Najočekivaniji specijal 2017.  godine je zasigurno bio onaj Chappelleov. Pogotovo kad skužiš da je većina publike bijela (ooops!).

Jim Norton Mouthful of Shame (Netflix)

Ćelav. Nizak. Plavi materijal all over the place. U samoj najavi ga Robert DeNiro udara po guzi. Trebamo li nastaviti ili već tražiš specijal na Netflixu?

Sarah Silverman, A Speck of Dust  (Netflix)

Očekivano dobro. Na židovski način. Dosta dekonstrukcije šale i …vjeverica, ali to cijenimo kod Sare.

Chris D’EliaMan on Fire  (Netflix)

U lipnju ove godine došao je Chrisov specijal i nije nas ostavio ravnodušnima. Energični set-upovi s nihilističkim punchevima s kojima se skoro svađa s publikom…ako želiš znati kako NITKO od nas nije Denzel Washington i kako izgleda to kad comedy show postane TED-talk – na pravom si mjestu.

The StandUps (Netflix)

Nešto što nas je zaista iznenadilo ove godine je serija od 6 epizoda. U svakoj 20-minutnoj epizodi je drugačiji komičar.  Nate Bargatze,  Fortune Feimster,  Deon Cole, Nikki Glasser, Beth Stelling (osobna preporuka) i Dan Soder kao manje poznati komičari zaslužili su svoje epizode na Netflixu, a nadamo se da će i sljedeće godine doći novih šest komičara.

Jerrod Charmichael  8 (HBO)

U režiji Bo Burnhama, jedan od neočekivano dobrih specijala 2017.  godine dolazi od mladog komičara koji je postavio visoka očekivanja za naredni angažman u stand-upu.

Neal Brennan: 3 Mics (Netflix)

Hoćeš one-linere? Hoćeš emocije? Hoćeš klasične storytelling rutine? S 3 mikrofona, Neal Brennan u svom specijalu nudi ti sve (osim seta noževa za prvih 100 gledatelja).

 

S ovom listom 2018. će ti početi lakše!

Facebook Comments

About Sara Smojver

Sara Smojver
Rođena ‘94. u Osijeku. Studira u Zagrebu. Prvi nastup imala je 22.3.2016. u Vinylu (Zagreb) i otada broji nastupe diljem Hrvatske i jedan u Srbiji. Voljela bi da joj poslije nastupa priđe Dubravko Ivaniš koji se nije nasmijao ni na jednu foru i da joj kaže sa straight fejsom: “Sviđa mi se ona fora sa Srbima.” te da se okrene i ode. Intenzivnije prati stand-up otkad je vidjela rutinu Georgea Carlina o religiji u 2. razredu srednje, a prvi stand-up kojeg je gledala bio je Eddie Izzard. Organizira mrežu večeri otvorenih mikrofona u Zagrebu (lipanj 2017. - sada) i voli gin-tonic. I Rafaello. I Arctic Monkeyse. :)

Pogledajte

Preporuka: Tomislav Primorac @Studio smijeha

    Mlada nada Studija smijeha Split opet je u Zagrebu, a samim time i …

X