Naslovna / Preporuke / Domaće preporuke / I to postoji: Stand-up u domaćoj atmosferi by Norris caffe

I to postoji: Stand-up u domaćoj atmosferi by Norris caffe

Puževim koracima, ili možda nešto malo brže, prije nekakvih 13 godina počeo je razvoj naše comedy scene. Ondašnji start počinje u zagrebačkom Papillonu, Boogaloo-u i okolnim klubovima, a nakon što je puž uhvatio svoju brzinu, počelo se razvijati u nešto više, brže, bolje, kvalitetnije. Osniva se skupina SVE5, Open Mic večeri se odvijaju u Purgeraju, a u Movie Pubu i Booldogu imamo Komediju s nogu by Pedja Bajović. Imamo i MMC Studio iz kojeg je vremenom izrastao i prvi stand-up klub na Balkanu, zagrebački Studio smijeha koji je i danas vođen pod mentorstvom Marine Orsag, a nakon njega, prije nekakve dvije godine – dolazi pravi comedy boom. Osniva se Studio smijeha Split. U Zagrebu se osnovao i Lajnap, na početku u Kinu Grič, danas u kultnom Sax-u. Osijek, Rijeka, Pula, Sisak, Varaždin i mnogi drugi. Sve su gradovi gdje se više manje u kontinuitet odvijaju gostovanja naših, ali i regionalnih komičara. Stoga vam predstavljamo, kroz niz članaka, mjesta gdje redovno možete pogledati nastupe heroja koje ova stranica predstavlja.

Zagreb, kao predvodnik, uz gore spomenuti Studio smijeha i Lajnap u Saxu, ima još nekolicinu klubova/caffe barova koji s redovito domaćini našim komičarima. Vintage, kao predstavnik i vodeći Open mic, najveći je u ovom dijelu Europe, te na redovnoj mjesečnoj bazi puni prostor pohvalnom količinom gledatelja, a u ljetnim mjesecima, u Ljetnom vrtu ruši sve rekorde. Kako to otprilike izgleda pročitajte u tekstu koji je natipkao Goran Vugrinec Goc.

Ima Zagreb i neku underground scenu, predstavnik njih je Pločnik na zagrebačkom Črnomercu. Kako je tamo, pročitajte ovdje. Tekst by Denis Džejson Rajčić.

Pula ima svoj Open mic. Kotač je mjesto događaja, a kako je bilo pročitajte u tekstu naše Sare Smojver.

Heroj ovog teksta, i dugogodišnji organizator je malo drugačiji. I još jedan zagrebački predstavnik – Norris Caffe.

Na samom jugu grada, u Sloboštini, nalazi se to neobično i zanimljivo mjesto. Solidna terasa, zanimljivo uređen interijer i još zanimljiviji izbor piva, dobitna su kombinacija za potpuno domaću atmosferu. Mala bina stoji u kutu, mikrofon gotovo da i ne treba, a heckle je ponekada i dobrodošao.

FOTO: Norris

Iako je to mjesto gdje nećete zasigurno naći ogromnu količinu publike, to mu je ujedno i prednost. Malo gdje imate priliku doživjeti takvu komunikaciju između publike i komičara. Konstantno dobacivanje iz publike, ukoliko je atmosfera dobra, je iznimno simpatično i odlično izgleda. Zaista, prava domaća atmosfera. Potpuno drugačija od ostatka. Doduše, to može biti i dvosjekli mač, no predstave koje smo mi posjetili bile su iznimno, zanimljive a publika je iste napuštala, kao i u većini slučajeva na drugim lokacijama, zadovoljna.

Naravno, potrebno je napomenuti, da svaki koncept ima svoje prednosti i mane, ovdje pak – njegova prednost može biti i mana. Jer ukoliko je publika zanimljiva, garantirana je i dobra zabava. Za razliku od nekih drugih klupskih nastupa, ovdje nismo naletjeli na iznimno alkoholizirane osobe koje kvare opći doživljaj. Što je apsolutna prednost, pogotovo u ovako intimnoj atmosferi.

FOTO: Norris

Vrijedi napomenuti i da sam vlasnik Norris caffe-a nastupa, pa postoji velika mogućnost da ćete naletjeti i na njegov nastup, bilo ovdje ili na nekoj drugoj lokaciji.

Standup.hr preporučuje Norris kao mjesto gdje pogledati stand-up, posebno uz pedigre dugogodišnjeg organizatora stand-up priredbi. Isto tako, kao portal, ograđujemo se od prevelikih očekivanja. Mala mjesta znače drugačiju zabavu, potpuno drugačiju od klupskog, ili dvoranskog stand-upa, no ne i manje zanimljivu, ukoliko ste pravi ljubitelj. Ali svakako očekujte dobru zafrkanciju u zanimljivom ambijentu. U to vjerujemo. I ugodnu zabavu vam želimo. 😉

Facebook Comments

About Hrvoje Gašparević

Hrvoje Gašparević
Dobitnik je jedne prve nagrade za kratku priču ali i nekoliko pozitivnih ocjena iz zadaćnica tokom svog skromnog školovanja. U životne uspjehe, uz navedeno, ubraja i retweet Rickya Gervaisa - dva puta(!), upoznavanje s Jim Jefferiesom i onaj jedan dan kad je stvarno, hešteg majkemi, otišao na kavu i nije se napio. Stand-up prati od početka milenija i iako nereligiozan nekolicinu komičara smatra hodajućim božanstvima. Živući uzor: Jim Jefferies. R.I.P. uzor: George Carlin. Obožava: komediju Bo Burnhama i Mitch Hedberga.

Pogledajte

Posljednja sezona za predstavu “S nogu” Pedje Bajovića

  S nogu, (*sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) jedna je od najizvođenijih predstava u povijesti …

X