Naslovna / #TBT / Throwback putopis: Jim Jefferies u Ljubljani

Throwback putopis: Jim Jefferies u Ljubljani

FOTO: Facebook; Tin Vodopivec

.

Sjećam se kao danas, da upotrijebim taj klišej, dana kad mi je na mobitel došlo preko nekoliko poruka da je – Jim Jefferies u Ljubljani za 10 dana. 26.04. bijaše to, prošle godine, negdje oko 20-21 h navečer, tek koji sat nakon objave, i s već rasprodanom trećinom kapaciteta dvorane. Jebote. Ruke mi se oduzeše. Njega ciljam kao branitelj povlaštenu mirovinu. Ljudi se do kraja života sjećaju gdje su bili kada su čuli da je Tito umro, Tuđman… ja nikad neću zaboraviti gdje sam bio kad sam čuo da ću vidjeti ovoga prije nego ja umrem. Na kraju krajeva, godinama mi je želja prije vidjeti njega, nego ijednog drugog komičara u životu.
Bacam se na posao i okrećem brojeve da vidim ima li tko još zainteresiran. Ma niti 15 minuta kasnije, refresh stranice, i već nema još dodatnih 20-ak karata. Lomim odluku i naručujem karte. 25 eura po karti. Bagatela.
24 sata kasnije, čak niti toliko, event je bio rasprodan. Na sreću, još dvoje frendova se prikrpalo, ukupno nas 6. Logistika najma kombija, vinjeta i ostalih manje bitnih elemenata odrađena je za čas, ispregovarali smo bolje nego MOL upravljačka prava u INA-i. I onda šok, par dana prije polaska – predstava je pomaknuta sa subote na petak. Problemi u produkciji, nema drugog termina. Zovi opet sve ispočetka, smišljaj detaljan plan, neki uzimaju slobodne dane, uzimaju se bolovanja, godišnji, izlazi ranije s posla, ma sve samo da se stigne na vrijeme. I uspjeli smo. Lagano, kroz kišu u sunčanu Ljubljanu, došli smo i više nego na vrijeme.

Slovenci su – čudan grad. Mislim, narod. Sva djeca nose kacige na glavi dok voze bicikl. Kod nas ako dijete nosi kacigu – automatski je peder. Jadno dijete, em peder, em potres mozga kad padne. Nisam siguran, ali možda ta moždana trauma od padova objašnjava zašto i kako glasamo svake izbore. Ne znam. Moguće.
Tek nedaleko od dvorane koja je nazvana po jugoslavenskim volonterima u španjolskom civilnom ratu (khm, khm…ako Glogoški ovo čita, eto potencijalnog kamping mjesta ), potražili smo nešto za prigristi. I – nula. Strašno. Jedino mjesto koje smo našli je nešto što ja ne mogu opisati riječima, niti je pekara, niti je pečenjara, ne znam zaista što je. No prodaju sirov burek, i pizza burek. Prvi je smiješan radi imena, ali drugi je – uh, nikad više. Gastro abortus. No dobro, prošlo je i to, pa smo se zaputili nazad do dvorane podignuti ove ulaznice socijalnog izgleda, ali velike osobne vrijednosti. 

Facebook Comments

About Hrvoje Gašparević

Hrvoje Gašparević
Dobitnik je jedne prve nagrade za kratku priču ali i nekoliko pozitivnih ocjena iz zadaćnica tokom svog skromnog školovanja. U životne uspjehe, uz navedeno, ubraja i retweet Rickya Gervaisa - dva puta(!), upoznavanje s Jim Jefferiesom i onaj jedan dan kad je stvarno, hešteg majkemi, otišao na kavu i nije se napio. Stand-up prati od početka milenija i iako nereligiozan nekolicinu komičara smatra hodajućim božanstvima. Živući uzor: Jim Jefferies. R.I.P. uzor: George Carlin. Obožava: komediju Bo Burnhama i Mitch Hedberga.

Pogledajte

Pedja Bajović: Stari lisac domaće scene

    Kao i većina pionira naše comedy scene, Pedja je prestao nastupe brojati u …

X