Naslovna / Preporuke / Domaće preporuke / Gledali smo: Kaos i Kosmos – Potpuno drugačiji od ostalih

Gledali smo: Kaos i Kosmos – Potpuno drugačiji od ostalih

FOTO: Studio Smijeha

Kaos i Kosmos nova je tematska predstava u produkciji Studija Smijeha.

Neuobičajenog imena, i neuobičajenog dua u vidu Tomislava Primorca i Marka Dejanovića, ona je svojevrsni novitet na domaćoj sceni. Prvo, zbog imena, kako smo rekli, a za koje inspiracija potječe od reda, nereda, ljubavi prema znanosti. Sve to gaje dvojica junaka ove priče. Dobro, jedan gaji više, Primorac je ipak fizičar koji predaje na fakultetu, uskoro u doktor znanosti. Dejanović nije ništa manje pametan, bivši novinar i nagrađivani pisac, no ljubitelj znanosti i fizike. I od tuda ime – Red. I nered.

Mi smo ovaj novitet gledali u Studiju smijeha, u svom tek petom nastupu od premijere, u već trećem gradu u kojem s njom nastupaju. Čast da ju pogledaju do sada su imali Zagreb, Split i Križevci, no prema planovima ovih mladića, tu nije kraj.

Naravno, rasprodana publika nešto je što se i očekivalo od njih. I tada je počelo. Sasvim neuobičajen nastup gdje nastupaju naizmjenično, 15, pa 30 minuta, pa opet 15 i 30 minuta, zanimljiv je i drugačiji. Dva različita stila i dva različita lika razbijaju monotoniju i naviku gledanja u jednoga pa u drugoga.

FOTO: Facebook/Marko Dejanović

 

Ali najbolje od svega, jedan je Bosanac, drugi je Dalmatinac. Pa ako ste u Zagrebu, osjećate se kao doma. Ili u najmanju ruku kao u studentskoj menzi. Ako ih gledate negdje drugdje, poput ekipe u Križevcima, dobiti ćete dojam egzotike, poput Pizza bureka, ili jagoda u prvom mjesecu. Zanimljivo i neuobičajeno za kombinaciju, spram ostalih, recimo.

A što očekivati? Prvo, puno, puno tema. Raznolikih tema. Njih dvojica na pozornici su kao kad posjetite buvljak. Nikad ne znate što će vas dočekati. I to je dobro. Jako dobro. Iako je tek u početcima, vjerujemo da ova predstava ima svjetlu budućnost. Pa tako, zasigurno ćete se smijati Dejanovićevim pričama, dok vam objašnjava kako je smijeh najbolji lijek, o diskriminaciji u teretani, kupovini kondoma, njegovoj genetskoj dlakavosti ili činjenici da je svaka žena šoping kraljica a njen muškarac dvorska luda koja ju čeka.
Primorac pak, odlično nasmijava uz teme poput reklama, igre riječi oko broja jedan, dobroćudnog tumora i geografski baziranog humora za ljude koji žive u Svetom Petru u Šumi. Uz to saznat ćete što je to zanimljivo kod imena Vesela. I smijat ćete se. Garantiramo.

FOTO: Facebook/Tomislav Primorac

 

U svakom slučaju, Kaos i Kosmos je predstava koju trebate pogledati, drugačija, i zanimljiva. A nakon što ju odgledate, slobodno se možete predbilježiti za prve solo nastupe ove dvojice heroja, Prosti faktori, Marka Dejanovića, i Ja sam ti takav by Tomislav Primorac. Dvije buduće zvijezde na početcima karijere. To se ne propušta.

Facebook Comments

About Hrvoje Gašparević

Hrvoje Gašparević
Dobitnik je jedne prve nagrade za kratku priču ali i nekoliko pozitivnih ocjena iz zadaćnica tokom svog skromnog školovanja. U životne uspjehe, uz navedeno, ubraja i retweet Rickya Gervaisa - dva puta(!), upoznavanje s Jim Jefferiesom i onaj jedan dan kad je stvarno, hešteg majkemi, otišao na kavu i nije se napio. Stand-up prati od početka milenija i iako nereligiozan nekolicinu komičara smatra hodajućim božanstvima. Živući uzor: Jim Jefferies. R.I.P. uzor: George Carlin. Obožava: komediju Bo Burnhama i Mitch Hedberga.

Pogledajte

Standup.hr predstavlja: Nikola Silić best of @Sax

  Nikola Silić prekida post i nakon 20 mjeseci opet nastupa u Zagrebu kao samostalni …

X