Naslovna / Intervjui / Chelsea Hart: Hrvatska publika lakše prihvaća crni humor. Britanci se ljute!

Chelsea Hart: Hrvatska publika lakše prihvaća crni humor. Britanci se ljute!

Chelsea Hart sada je već stalna gošća ovog djela svijeta. Amerikanka iz Aljaske koja trenutno živi u Londonu je ujedno i operna pjevačica, stand-up komičarka, kao i ulična zabavljačica. Nastupala je u preko 30 zemalja diljem svijeta: Španjolska, Njemačka, Norveška, Francuska, Kina, Švedska, Finska, Poljska…a u Bosnu i Hercegovinu je obišla turnejom „Chelsea Loves Bosnia.“ U Londonu nastupa u comedy klubovima Soho Comedy Club, Mirth Control, Funny Women, The Stand, The Glee Club, Krater Komedy i ostali. Obožava putovanja, a još kao maloj joj je bio san živjeti u Londonu. Chelasea možete pogledati u Metropolisu u Zagrebu 23. listopada u sklopu Lajnap Globala, ili u Vintageu 25. listopada  u sklopu Chelsea Hart i gosti. Što još kaže o sebi, saznajte u redcima ispod.

 

Foto: Chelsea Hart FB


Baviš se stand-upom posljednje tri godine, kako si se odlučila za njega?
C: Na pozornici sam od kada sam bila mala klinka. Prije nekoliko godina upoznala sam nekolicinu komičara na Edinbrough Fringe festivalu i odlučila okušati se i sama.

U samo tri godine karijere uspjela si doći do internacionalnih turneja poput ove sadašnje. Možeš li povući paralelu između tvoje karijere na početku i sada, kao i gdje se vidiš za 3 godine?
C: Svi počinjemo na dnu. Na početku sam uzimala svaku gažu koju sam mogla. Trošila sam ogroman novac na gorivo, često se vozila satima do njih. Sada se, očito, ovo pretvara u moj posao. A gdje se vidim za 3 godine? Ne znam, ne volim planirati.

Kako si se odlučila na selidbu u UK?
C: Bila je to laka odluka. Željela sam živjeti u Londonu od kada sam bila mala. Putovanje Europom palo je ubrzo nakon toga.

Razmišljaš li ikada o povratku u SAD, i bi li se bavila komedijom i tamo?
C: Ponekada razmišljam ali moj posao trenutno nije baziran tamo. I da, ne vidim da ću se prestati baviti komedijom u skoroj budućnosti.

Foto: Festival Panč

Kako bi opisala razliku između publike u Hrvatskoj i UK?
C: Nema previše razlike. Možda je Hrvatska publika malo otvorenija i malo manje sklona naljutiti se zbog crnog humora. Britanska publika često je ljutita.

Najdraža hrvatska riječ?
C: Kikiriki.

Koji su ti stand-up uzori?
C: Sebastian Maniscalco mi je trenutno drag. Dave Chapelle je očit izbor. I naravno, voljela bih da se Eddie Murphy vrati na pozornicu.

Foto: Chelsea Hart FB

Što te može lako nasmijati?
C: Pufaste životinje, golubovi i iznimno posh osobe.

Koji grad na Balkanu ti je najdraži za nastupe?
C: Nemojte me tjerati da izaberem!!!

Facebook Comments

About Hrvoje Gašparević

Hrvoje Gašparević
Dobitnik je jedne prve nagrade za kratku priču ali i nekoliko pozitivnih ocjena iz zadaćnica tokom svog skromnog školovanja. U životne uspjehe, uz navedeno, ubraja i retweet Rickya Gervaisa - dva puta(!), upoznavanje s Jim Jefferiesom i onaj jedan dan kad je stvarno, hešteg majkemi, otišao na kavu i nije se napio. Stand-up prati od početka milenija i iako nereligiozan nekolicinu komičara smatra hodajućim božanstvima. Živući uzor: Jim Jefferies. R.I.P. uzor: George Carlin. Obožava: komediju Bo Burnhama i Mitch Hedberga.

Pogledajte

Vintage Industrial Bar – mjesto odlične zabave i kovačnica novih komičara

  Zagrebačka stand-up scena u zadnjih je godinu dana značajno napredovala što se tiče mjesta …

X