Naslovna / Preporuke / Preporuka: The Standups

Preporuka: The Standups

Imam super prijatelja koji mi je dao svoj login za Netflix. To znači da vikende provodim gledajući sve moguće stand-up specijale i dodatno osvještavam (ne)uzbudljivost svog socijalnog života.

4. srpnja nije bio samo vatromet-i-sva-vatrena-oružja-ikad-dan u Americi, već je izašla i stand-up serija The Standups na Netflixu. Moj život je postao bolji za 6 epizoda. 6 epizoda. Svaka epizoda = različiti komičar.

 

 

U prvoj epizodi dolazi Nate Bargatze i čini se kao lik koji zbilja nije htio doći na ovaj nastup. Izgleda bezvoljno k’o Vesna, šalteruša iz banke. Dosta dobro ide u storytelling gdje opisuje svađu sa svojom ženom, ali još uvijek mi se čini k’o da ovaj lik uopće ne želi biti tu. On je zapravo onaj awkward funny lik i pravi balans, s obzirom na komičare koji dolaze poslije njega. Iščekujem neki act-out, ali on je kod Natea nepostojeć k’o šansa za stalno zaposlenje.
Do kraja svojih 20 minuta materijala, nije me razočarao, ali ni impresionirao. (IYKWIM)

 

Iza njega ide epizoda s Fortune Feimster. Izlazi na pozornicu k’o Rambo i hajfajva ljudima u prvom redu. Skroz simpatično kreće s materijalom o tome kako je lezba i s juga, a publika ju bodri s energijom koju ima izborni stožer HDZ-a za svake izbore. Puna act-outa, za razliku od svog prethodnika, samouvjereno izvodi fore i vidi se da voli biti na pozornici. Set završava neočekivanim punchom u Ow Snap stilu, ono k’o kad kažeš antivakcineru da cjepiva ne uzrokuju autizam.

 

Sljedeća epizoda je s Deonom Coleom. Crnac (potrebno naglasiti) s materijalom o crncima koji dissaju bijelce. Stoji pred bijelom publikom sa svojim blokićem u kojem su fore i kreće s onelinerima. Ima pokoju dužu foru, ali se ne zadržava previše na jednoj temi. Statičan k’o Angela Merkel, a k tomu nema ni act-outa. Na trenutke kreće u ozbiljnom smjeru, ali vraća se brzim punchevima.

 

Poslije njega dolazi Nikki Glaser i iz semi-šovinističke fore odlazi u blue materijal. Nerijetko kod komičarki, ali ona to dozira. Barem u početku. Očito je da voli šokirati pa već na prvih 8 minuta ima yeah, upravo sam to rekla trenutak. Not my cup of tea.

 

A poslije nje dolazi otkriće od komičarke – Beth Stelling. Nasmijava od prve rečenice i vidiš da će ti samo postati još bolja tijekom seta. Odlazi u improv k’o baka na plac – iz navike. Šarolik materijal prepun iskrenog storytellinga. Toliko se doima opasnom da kad bi dobila ulogu u Breaking Bad-u, ona bi kucala na vrata. (uska referenca, I know)

 

Za kraj dolazi Dan Soder. On je komičar kojeg više slušaš, nego što mu se smiješ. Malo me podsjeća na jednog bivšeg dečka – stoner, al’ drag lik. Ima prirodne prijelaze između rutina, a zbog priča u koje te uvede osjećaš se k’o da si na sastanku anonimnih alkoholičara – na trenutak je to ispovijest, a na trenutak samo jedan od onih 12 koraka programa. Na kraju me ipak dovoljno nasmijao da vam ga toplo preporučim. 🙂

 

Facebook Comments

About Sara Smojver

Sara Smojver
Rođena ‘94. u Osijeku. Studira u Zagrebu. Prvi nastup imala je 22.3.2016. u Vinylu (Zagreb) i otada broji nastupe diljem Hrvatske i jedan u Srbiji. Voljela bi da joj poslije nastupa priđe Dubravko Ivaniš koji se nije nasmijao ni na jednu foru i da joj kaže sa straight fejsom: “Sviđa mi se ona fora sa Srbima.” te da se okrene i ode. Intenzivnije prati stand-up otkad je vidjela rutinu Georgea Carlina o religiji u 2. razredu srednje, a prvi stand-up kojeg je gledala bio je Eddie Izzard. Organizira mrežu večeri otvorenih mikrofona u Zagrebu (lipanj 2017. - sada) i voli gin-tonic. I Rafaello. I Arctic Monkeyse. :)

Pogledajte

Blast from the past Vol.1

Stand-up komedija trenutno proživljava najbolje dane. Komičar Kevin Hart je jedna od najvećih filmskih zvijezda, …

X