Naslovna / Preporuke / Mi smo gledali da vi ne morate: Specijali koje treba izbjegavati

Mi smo gledali da vi ne morate: Specijali koje treba izbjegavati

I vrapci na grani već znaju da je Netflix najbolja platforma za pratiti strane stand-up specijale. I, kao u svakoj zdravoj i velikoj šumi, i tu se nađe pokoje trulo drvo. Donosimo ti listu specijala koje treba izbjegavati kao političar sudska ročišta.

 

Jeff Dunham: Relative Disaster

Dunham je kao Afrikanac koji muze onu jednu jedinu kravu u selu već dvadeset godina, i iako ne da nema više mlijeka u njoj, već je to mlijeko u prahu, on doda tek mrvicu vode i prodaje ga kao prvoklasni, punomasni, ekstra kvalitetni proizvod. Zaista užasna gluma, isprani dijalozi i tek pokoji dobar i vremenski usklađeni punchline, no on ne odustaje. On je onaj lik koji kad zajaše val, ne silazi s njega, i iako mu to uspijeva, i dalje proizvodi jedno te isti show. Možda je to bilo zabavno kad se tek pojavio, no nakon 20 godina, dosadilo je i bogu i vragu. S druge strane, ako baš nikad niste čuli za njega, bacite oko, možda vam se svidi, no ako ste ikada gledali nešto iz njegove prošlosti – ovo je specijal koji zaobiđite u najširem mogućem luku.

 

Kevin Hart: What Now?

Kevin je bez sumnje trenutno najpopularniji svjetski komičar, kojem blizu može doći tek Ricky Gervais. Zašto je to tako, to samo bog zna. Iako je u ovaj specijal produkcijski uloženo dosta novca, i impresivno izgleda nastup pred 53 000 ljudi, sama kvaliteta nastupa je i više nego upitna. Od glavnih premisa u materijalu koje su apsolutno van svake pameti, nepovezane i nerealne, do jednostrane intonacije i ponavljanja, ovo je u kratko – blagi užas. Ako ste fan intelektualnog humora – bježite od ovoga, jer ovo je razina Don Stojićevog znanstvenog razmišljanja o plodnosti žena. Apsolutna katastrofa. Ipak, ako ste radoznali, možete baciti oko na njega, no zaista ne vidimo kako bi se nekome tko prati ovu umjetnost, ovo ikako moglo svidjeti. U sat vremena nastupa, nemojte očekivati više od dva do tri ispuha kroz nos, kao kompenzaciju smijehu koji bi trebao proizaći iz njega.

 

Amy Schumer: The Leather special

Ako stavimo na stranu optužbe za plagiranje (na kraju krajeva, u Hrvatskoj i na Balkanu je to barem normalna pojava), Amy je jedna od zaista talentiranih komičarki. Producira toliko materijala na godišnjoj razini da je to čudo. No to čudo nekada, a ovdje pogotovo – je kontraproduktivno. Od lošeg seks materijala i generalnog tona omalovažavanja, do opće lošeg nastupa i tajminga, ovo je, nadamo se, dno nakon kojeg će Amy krenuti  opet prema vrhu. Svi znaju da je ona jedna od najomraženijih osoba u biznisu,  no za ovako loš specijal (za koji je dobila preko 10 mil. dolara op.a.) jednostavno nema isprike. Neoriginalno, precrno u trenutcima u kojima ne treba, i samo s namjernom šok humora, ovo je jedno od najgorih izdanja koje smo gledali. Zaista šteta, no ovo preporučamo kao i liječenje homeopatijom. Veliko – NE!

 

Facebook Comments

About Hrvoje Gašparević

Hrvoje Gašparević
Dobitnik je jedne prve nagrade za kratku priču ali i nekoliko pozitivnih ocjena iz zadaćnica tokom svog skromnog školovanja. U životne uspjehe, uz navedeno, ubraja i retweet Rickya Gervaisa - dva puta(!), upoznavanje s Jim Jefferiesom i onaj jedan dan kad je stvarno, hešteg majkemi, otišao na kavu i nije se napio. Stand-up prati od početka milenija i iako nereligiozan nekolicinu komičara smatra hodajućim božanstvima. Živući uzor: Jim Jefferies. R.I.P. uzor: George Carlin. Obožava: komediju Bo Burnhama i Mitch Hedberga.

Pogledajte

Pedja Bajović: Stari lisac domaće scene

    Kao i većina pionira naše comedy scene, Pedja je prestao nastupe brojati u …

X