Naslovna / Preporuke / Znamo što ćete raditi ovog ljeta – 7 specijala koje (vjerojatno?) niste pogledali

Znamo što ćete raditi ovog ljeta – 7 specijala koje (vjerojatno?) niste pogledali

FOTO: Montaža Standup.hr

 

Lito ide, mala, a mi smo vam pripremili 7 ovogodišnjih, manje poznatih stand-up specijala za smijeh i na plaži. Od kada je Netflix preuzeo dominaciju nad produkcijom stand-up specijala, gotovo da nema tjedna da ne izađe nešto novo za pogledati. Mi ti donosimo specijale koje (vjerojatno?) niste gledali, a trebali biste.

 

Steve Martin & Martin Short: An Evening You Will Forget For the Rest of Your Life 

Živuće legende komedije udružili su se nekada tijekom 2016. godine i osmislili ovaj glazbeno zabavni show. Ubrzo je uslijedila i turneja, pa snimanje specijala, i sada, napokon, možemo pogledati rezultate. Iako to nije potpuno klasični stand-up nastup, nego više liči zabavnom programu kakve fensi Hollywood gale, svejedno je zanimljiv i zabavan način za upotpuniti vrijeme.

 

Ari Shaffir: Double Negative

Više-manje nepoznat na ovim prostorima, Shaffir je imao mukotrpni put do uspjeha. Gotovo 5 godina proveo je pokušavajući ostvariti svoj san, radeći u The Comedy Storeu, i čekajući svoju priliku. I onda je krenulo, prvo postaje plaćeni nastup u najpoznatijem klubu na svijetu, potom njegov podcast uzima zamaha a uskoro i Comedy Central otkupljuje prava na njegov comedy serijal This Is Not Happening, iznimno popularnu web seriju. Do sada je producirao 4 specijala od kojih je Double Negative, specijal u dva dijela, kruna njegove karijere. Za pomalo crn humor ovog iznimno talentiranog mladića, svijet će tek čuti, a do tada, bacite oko na njegov najnoviji proizvod.

 

Kevin Smith: Silent But Deadly

I vrapci na grani znaju tko je Kevin Smith, poznati komičar i filmaš, jedan je od rijetkih koji je u stand-up ušao nakon što je započeo glumačku karijeru, a ne obrnuto. Kako zvuči Silent Bob iz Dogme kada progovori, i što ima reći, možete pogledati u njegovom najnovijem specijalu, koji, za čudo, nije sniman za Netflix kao većina njih, nego za Showtime kanal.
p.s. Iako je Kevin smršavio iznimno mnogo, odmah poslije snimanja ovog specijala doživio je zatajenje srca. Na sreću, nakon operacije se potpuno oporavio.

 

Marlon Wayans: Woke-ish

Najmlađi iz dinastije Wayans, deseto je dijete u obitelji. Nakon 3 desetljeća provedenih u filmskoj industriji, gotovo isključivo u comedy žanru, odlučio se iskušati i na pozornici. Woke-ish njegov je stand-up prvijenac. Iako je on daleko od svjetskih stand-up zvijezda, luckasti humor koji gaji, zasigurno će biti zanimljiv fanovima njegove komedije i filmova u kojima se pojavljivao. Solidno štivo za “ubiti” poneko ljetno, kišno popodne.

 

James Acaster: Repertoire

Stand-up se, u nedostatku boljeg izraza, može podijeliti na izvođače zabavljače i umjetnike. Acaster spada u potonje. Nakon 9 godina karijere, napokon je napravio specijal. I to ne jedan. 4! Da, tako je, četiri komada. Tijekom svoje posljednje turneje, nastupao je u svakom gradu po 4 dana za redom, u 4 tematske predstave, sve zaokružene u jednu cjelinu. Umjetnički genijalan koncept, zasigurno mu garantira uspjeh u idućim godinama, jer rijetko tko da može napraviti i dvije predstave za jednu turneju, kamoli četiri, kao on. Obavezna domaća zadaća za najtvrdokornije ljubitelje stand-up komedije.

 

Kevin James: Never Don’t Give Up

Popularni debeljko iz Kralja Queensa, vratio se pred live publiku nakon čak 17 godina pauze. Kako to izgleda i što ima reći o gubitku kilaže, obiteljskom životu i sličnim temama, pogledajte u Never Don’t Give Up na Netflixu.

 

Natasha Leggero & Moshe Kasher: The Honeymoon Standup Special

Natasha je već sada jedna od legendi američke stand-up comedy scene. Moshe je malo manje poznati, iznimno zabavan komičar i muž dotične. Možda i najbolji duo specijal posljednjih godina, sniman je u tri segmenta, Natashin nastup, Moshev, i zajednički čine cjelinu od nešto manje od dva sata predstave. Zasigurno jedan od specijala koje morate pogledati, idealan za parove.

 

 

 

Facebook Comments

About Hrvoje Gašparević

Hrvoje Gašparević
Dobitnik je jedne prve nagrade za kratku priču ali i nekoliko pozitivnih ocjena iz zadaćnica tokom svog skromnog školovanja. U životne uspjehe, uz navedeno, ubraja i retweet Rickya Gervaisa - dva puta(!), upoznavanje s Jim Jefferiesom i onaj jedan dan kad je stvarno, hešteg majkemi, otišao na kavu i nije se napio. Stand-up prati od početka milenija i iako nereligiozan nekolicinu komičara smatra hodajućim božanstvima. Živući uzor: Jim Jefferies. R.I.P. uzor: George Carlin. Obožava: komediju Bo Burnhama i Mitch Hedberga.

Pogledajte

Pedja Bajović: Stari lisac domaće scene

    Kao i većina pionira naše comedy scene, Pedja je prestao nastupe brojati u …

X