Naslovna / Preporuke / Domaće preporuke / Novi val hrvatske stand-up komedije

Novi val hrvatske stand-up komedije

Postoje dvije vrste komičara, i vrag u tebi koji ove redove čitaš će reći – smiješni i oni koji nisu baš toliko. Ali ispravan odgovor je, profesionalci i oni koji su tek amateri. Ovo amateri nipošto nije znak da nisu humoristični. Dapače, dokaz tome je da već godinu i pol dana, duboko u drugoj sezoni, skupina komičara Fun Times organizira najposjećeniju večer open mic-a u regiji. Nemala stvar. Pogotovo za “amatere”.

A tko je ekipa čudnog imena?
Eh, pa, ti koji se pitaš, odgovor slijedi;

  • Sara Smojver – mlada komičarka iz Osijeka. Cura koja, za razliku od hrpe sugrađana, na putu za Irsku je prvo stala u Zagrebu. I ostala. Sara nastupa već debelo preko dvije godine, uspješno se bavi organizacijom nastupa i, osim što voli duge šetnje uz plažu i poneku pjesmu Mije Dimšić (lol), obožava stand-up. Sara je i stalna suradnica na portalu, hrpu njenih članak možete pročitati na našim stranicama, poput njenog izvještaja iz Pule, ili pak njenog putopisa iz Londona.
  • Vanja Perić – jednako mlad, jednako entuzijastičan. Dečko dolazi iz dalekog grada Sesveta. Na pozornice diljem Hrvatske penje se od 2016. godine i najbolje nasmijava svoju mamu sa životnim ambicijama.
    Strojar po struci, kreativac po muci. Nastupio na Lajnapovim večerima Nove Generacije gdje je nasmijavao i publiku Sax-a, a publici je poznat po pričama sa svojih dejtova sa čudnim curama (koje vole puževe).
  • Leon Kondres – dečko koji se zapalio za stand-up da taj požar Mate Bulić ne bi mogao opjevati. Možda najkraće od navedenih nastupa, ali žari i pali amaterskim stand-upom. Jedini Zagrepčanin u ekipi i najmlađi stand-up komičar u Hrvatskoj. Jer Sesvete nisu Zagreb. Također, i Leon je napisao gostujuću kolumnu (klik na link) kroz koju možete vidjeti pogled na svijet komedije iz perspektive mladog komičara. Tople preporuke 😉
FOTO: Sara Smojver, Vanja Perić, Leon Kondres, Chelsea Hart @VIB 25.10.2018.

 

Što organiziraju i gdje?

Open mic @Vintage Industrial bar.
Broj jedan open mic po posjećenosti u regiji. Upad je uvijek besplatan, a na nastupe često dovode i goste. Posljednja u nizu je gošća iz SAD-a s prebivalištem u UK, Chelsea Hart, a između ostalih, nastupali su i Pedja Bajović, Aleks Curać Šarić, Tomislav Koza Kozačinski, Goran Vugrinec Goc, Vlatko Štampar, Domagoj Pintarić i Zvonko Kožić. Kako je tamo inače, pogledajte sami:

Fun Times: Stand-up Chelsea Hart & gosti Official Video

Evo nam i službenog videa iz Vintagea! Pogledajte kako nam je bilo i čujte pokoju foru, čak i zavirite u backstage! 🙂

Objavljuje Fun Times u Srijeda, 31. listopada 2018.

 

Otvoreni mikrofon @Vinyl

Već dvije godine utorcima ili srijedama jednom mjesečno u centru grada možete vidjeti amaterske stand-up komičare u usponu u podrumu na Bogovićevoj 3. Osim otvorenog mikrofona koji gura sve koji se žele baviti stand-up komedijom, ekipa iz Fun Timesa od prosinca ove godine organizira stand-up večeri s gostima. Ne budi stranac dok si tik do Kožarićevog sunca, već svrati do podruma 6. studenog jer upad je free.
Svakako uz kavicu na špici, preporuka za večernju zabavu.

 

New Stand-up Spot @Hard Place

Najnoviji iz edicije. Nakon zaista odličnog otvorenja open mic večerima u listopadu i studenom (8.11.), u prosincu Hard Place postaje mjesto za redovne stand-up večeri na mjesečnoj bazi  gdje ćete moći pogledati komičare iz čitave regije. U već kultnom prostoru podno NSK-a, očekuju vas večeri pune smijeha s različitim komičarima iz različitih zemalja.  To je ujedno i naša najnovija preporuka. Odlično mjesto za odličnu zabavu.

Večeri otvorenog mikrofona imaju besplatan ulaz, informacije o ostalim ulaznicama potražite na stranicama društvenih mreža Fun Times ekipe.

Fun Times događanja

06.11. Večer otvorenog mikrofona @Vinyl, Bogovićeva 3

08.11. Večer otvorenog mikrofona @Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4

14.11. OpenMic Night + gosti večeri @Vintage Industrial bar, Savska cesta 160

12.12. OpenMic Night + gosti večeri @Vintage Industrial bar, Savska cesta 160

Facebook Comments

About Hrvoje Gašparević

Hrvoje Gašparević
Dobitnik je jedne prve nagrade za kratku priču ali i nekoliko pozitivnih ocjena iz zadaćnica tokom svog skromnog školovanja. U životne uspjehe, uz navedeno, ubraja i retweet Rickya Gervaisa - dva puta(!), upoznavanje s Jim Jefferiesom i onaj jedan dan kad je stvarno, hešteg majkemi, otišao na kavu i nije se napio. Stand-up prati od početka milenija i iako nereligiozan nekolicinu komičara smatra hodajućim božanstvima. Živući uzor: Jim Jefferies. R.I.P. uzor: George Carlin. Obožava: komediju Bo Burnhama i Mitch Hedberga.

Pogledajte

Standup.hr predstavlja: Nikola Silić best of @Sax

  Nikola Silić prekida post i nakon 20 mjeseci opet nastupa u Zagrebu kao samostalni …

X