Naslovna / Komičari / Denis Džejson Rajčić

Denis Džejson Rajčić

Subotičanin na ”privremenom” životu i radu u Zagrebu. Plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – a može biti i komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original – zato originalno imitira domaće selebritije!

Fasciniran je velikom strašću Alex Grdić za čitanjem, seksepilom pokojne Žuži Jelinek i hrvatskim Tolstojem – Nives Celzijus. Posebno mu laska što ga često zamjene za najpoznatijeg stilista u ‘rvata, Cigija, jer tako i on preko reda negdje može dobiti – BATINA!

Osim što voli mučiti ljude svojim smislom za humor, muči ih i na treningu, jer radi kao osobni fitness trener. Zato je spojio fitness i komediju te pokrenuo vlastiti brand ”Treniraj uz Osmijeh”. Pored zabavljanja i nasmijavanja ljudi obožava i glumu (završio je 4 god. glumačkog programa Umjetničke organizacije ‘Studio Kubus’). Neozbiljno shvaća sve koji ga (pre)ozbijno shvaćaju!

Denis@Instagram

STAND UPični ŽIVOTOOPIS

Na prvi pravi Stand up adrenalin sam se ‘zakačio’ 2010.g. i to nakon radionice ‘ Komedije s nogu’ Domagoja Pintarića, Marka Petra Oreškovića i Peđe Bajovića. Vječno hvala im!!!

Zapravo prvi ‘prvi’ Stand up nastup bio je 2009.god. na završnoj produkciji druge godine Umjetničke organizacije studija ‘Kubus’ / Glumački program i to sa autorskom predstavom ‘Početnik’ (iako je to zapravo više bila monokomedija nego Stand up – ali tko je to tad mogao znati!  ).

Baš u to vrijeme (iako bez ikakvog ‘Stand up’ iskustva) prvu priliku za Stand up nastup pružila mi je Marina Orsag u Studiu Smijeha i to na večeri sa profićima, a nakon nekog vremena i prvu plaćenu gažu sam odradio upravo na njenu preporuku! I’ LL NEVER FORGET!!!

Ok ako ćemo još dublje u povijest, prvi, prvi, ‘PRVI stand up nastup’ imao sam još u osnovnjaku i srednjaku (ne prstu!:)). Negdje u 6.,7. osnovne razrednica me je ponekad, pri kraju sata razrednog, znala pustiti za katedru i dati mi dnevne novine. Zatim je sjela u klupu i sa ostalima iz razreda slušala kako ih pokušavam zabaviti sa svojim (ne)suvislim komentarima na aktualna događanja (dakle pravi osnovnoškolski comedy impro! hahaha).

Ipak, ‘vrhunac’ moje školske ‘Stand Upičarske karijere’ dogodio se na kraju srednje škole. Naime, profesorica književnosti (koja nam je ujedno bila i razrednica) mi je ponudila ‘deal’ (za ‘čistu četvorku’ – ok, bio sam na ‘granici’) da o svakom iz razreda pripremim po jednu, dvije humoristične rečenice (‘lajne’) koje ga najbolje opisuju, ali i da se rimuju (eto od kud ‘igre riječi’).

Tako na dodjeli diploma stojim na sredini razreda skupa sa njom, ona proziva svakog pojedinačno da dođe po diplomu, a ja za to vrijeme ‘prosipam svoje bisere’ na njihov račun. Ah da, u razredu su tad bili i svi roditelji!

Eto i onda neki na maturalnoj večeri uopće nisu htjeli razgovarali sa mnom – WTF (nikad nisam doznao zašto)?!

Stand up-om se bavim od 2010.g. do danas, a kao imitator od 2012. Nastupam po Zagrebu i Hrvatskoj, gostovao sam u nekoliko TV emisija.

Sa imitacijama sam počeo nastupati na stand up comedy show-u o muško ženskim odnosima ‘Štiklom u mozak, loptom u dupe’ koji je pokrenula komičarka i spisateljica Marijana Perinić

Osim toga završio sam četverogodišnji glumački program umjetničke organizacije ‘Studio Kubus’ (koji obuhvaća rad na tijelu, glasu i artikulaciji, kao i primjenu glumačkih metoda / tehnika: K.S. Stanislavskog, Lee Strasberga, M. Čehova), te sam amterski educirani glumac.

Ostvario sam epizodne uloge u hrvatskim serijama i sapunicama (Larin izbor, Zabranjena ljubav, Zakon ljubavi, Krim tim 2, Dome slatki dome, Kud puklo da puklo i dr.) i nastupe u muzičkim video spotovima (Lana, Colonia, Maja Šuput, Stoja, Žanamari Lalić i drugi).

 

Facebook Comments

About Hrvoje Gašparević

Hrvoje Gašparević
Dobitnik je jedne prve nagrade za kratku priču ali i nekoliko pozitivnih ocjena iz zadaćnica tokom svog skromnog školovanja. U životne uspjehe, uz navedeno, ubraja i retweet Rickya Gervaisa - dva puta(!), upoznavanje s Jim Jefferiesom i onaj jedan dan kad je stvarno, hešteg majkemi, otišao na kavu i nije se napio. Stand-up prati od početka milenija i iako nereligiozan nekolicinu komičara smatra hodajućim božanstvima. Živući uzor: Jim Jefferies. R.I.P. uzor: George Carlin. Obožava: komediju Bo Burnhama i Mitch Hedberga.

Pogledajte

Ivan Šarić

Mladi 31–godišnji Zadranin Ivan Šarić, suvoditelj je showa “Hrvatska traži zvijezdu” gdje iza kulisa pozornice uveseljava kandidate svojim dosjetkama, briše im suze ili ih pak hvali nakon odrađenih nastupa.

X