Naslovna / Komičari / Denis Džejson Rajčić

Denis Džejson Rajčić

Denis-Dzjeson-Rajicic-Imitator-i-KomicarSubotičanin na privremenom radu i životu u Zagrebu. Plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima. Ukoliko mu to ne uspije onda će biti samo – komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija, imitator, nego loš original, zato originalno imitira domaće selebritije!

Zbog toga je fasciniran velikom strašću Aleksandre Grdić za čitanjem, seksepilom Žuži Jelinek i hrvatskim Tolstojem – Nives Celzijus. Posebno mu laska što ga često zamjene za najpoznatijeg stilista u Hrvata – Cigija, jer tako i on preko reda negdje može dobiti – BATINA!

Denis@Instagram

Ozbiljno shvaća samo one – koji ga neozbiljno shvaćaju.

STAND UPični ŽIVOTOOPIS

Na prvi pravi Stand up adrenalin sam se ‘zakačio’ 2010.g. i to nakon radionice ‘ Komedije s nogu’ Domagoja Pintarića, Marka Petra Oreškovića i Peđe Bajovića. Vječno hvala im!!!

Zapravo prvi ‘prvi’ Stand up nastup bio je 2009.god. na završnoj produkciji druge godine Umjetničke organizacije studija ‘Kubus’ / Glumački program i to sa autorskom predstavom ‘Početnik’ (iako je to zapravo više bila monokomedija nego Stand up – ali tko je to tad mogao znati!  ).

Baš u to vrijeme (iako bez ikakvog ‘Stand up’ iskustva) prvu priliku za Stand up nastup pružila mi je Marina Orsag u Studiu Smijeha i to na večeri sa profićima, a nakon nekog vremena i prvu plaćenu gažu sam odradio upravo na njenu preporuku! I’ LL NEVER FORGET!!!

Ok ako ćemo još dublje u povijest, prvi, prvi, ‘PRVI stand up nastup’ imao sam još u osnovnjaku i srednjaku (ne prstu!:)). Negdje u 6.,7. osnovne razrednica me je ponekad, pri kraju sata razrednog, znala pustiti za katedru i dati mi dnevne novine. Zatim je sjela u klupu i sa ostalima iz razreda slušala kako ih pokušavam zabaviti sa svojim (ne)suvislim komentarima na aktualna događanja (dakle pravi osnovnoškolski comedy impro! hahaha).

Ipak, ‘vrhunac’ moje školske ‘Stand Upičarske karijere’ dogodio se na kraju srednje škole. Naime, profesorica književnosti (koja nam je ujedno bila i razrednica) mi je ponudila ‘deal’ (za ‘čistu četvorku’ – ok, bio sam na ‘granici’) da o svakom iz razreda pripremim po jednu, dvije humoristične rečenice (‘lajne’) koje ga najbolje opisuju, ali i da se rimuju (eto od kud ‘igre riječi’).

Tako na dodjeli diploma stojim na sredini razreda skupa sa njom, ona proziva svakog pojedinačno da dođe po diplomu, a ja za to vrijeme ‘prosipam svoje bisere’ na njihov račun. Ah da, u razredu su tad bili i svi roditelji!

Eto i onda neki na maturalnoj večeri uopće nisu htjeli razgovarali sa mnom – WTF (nikad nisam doznao zašto)?!

Stand up-om se bavim od 2010.g. do danas, a kao imitator od 2012. Nastupam po Zagrebu i Hrvatskoj, gostovao sam u nekoliko TV emisija.

Sa imitacijama sam počeo nastupati na stand up comedy show-u o muško ženskim odnosima ‘Štiklom u mozak, loptom u dupe’ koji je pokrenula komičarka i spisateljica Marijana Perinić

Osim toga završio sam četverogodišnji glumački program umjetničke organizacije ‘Studio Kubus’ (koji obuhvaća rad na tijelu, glasu i artikulaciji, kao i primjenu glumačkih metoda / tehnika: K.S. Stanislavskog, Lee Strasberga, M. Čehova), te sam amterski educirani glumac.

Ostvario sam epizodne uloge u hrvatskim serijama i sapunicama (Larin izbor, Zabranjena ljubav, Zakon ljubavi, Krim tim 2, Dome slatki dome, Kud puklo da puklo i dr.) i nastupe u muzičkim video spotovima (Lana, Colonia, Maja Šuput, Stoja, Žanamari Lalić i drugi).

 

Pogledajte

Saša Turković Zagrebački poduzetnik i Komičar

Karlo Šmid

Zagorski Standup komičar. Bolje da više od toga ne znate!