Naslovna / Intervjui / Marina Orsag – Port.hr

Marina Orsag – Port.hr

Marina Orsag Zagrebačka Standup KomičarkaS obzirom na rastuću popularnost stand up komedije u Hrvatskoj popričali smo s prvom hrvatskom stand up komičarkom, Marinom Orsag, koja je uvelike zaslužna za podizanje tog žanra na razinu na kojoj je danas. Uz pomoć kolega je otvorila i prvi klub stand up komedije u Hrvatskoj, Studio smijeha, u Vlaškoj 92 u Zagrebu, a uvelike pomaže i mlađim kolegama da se bave onime što vole. Osim što organizira PANČ, Festival stand up komedije u Zagrebu, nastupa i na brojnim međunarodnim festivalima, a u Studiju smijeha osim stand up-a organizira raznovrsni program.

S Marinom smo porazgovarali o stanju stand up komedije u Hrvatskoj, njezinim poslovnim i privatnim planovima te post-referendumskim očekivanjima kao jedne  od rijetkih outanih javnih osoba na domaćoj showbiz sceni.

Cijeli intervju pročitajte na portalu Port.hr
Intervju s Marinom Orsag: Pionirka hrvatske stand up komedije

Pogledajte

Andrea Andrassy Stand Up komičarka iz Zagreba

Andrea Andrassy

Rođena u Zagrebu prije 27 godina. Kao osmogodišnja djevojčica na jednoj proslavi se popela na stage i ispričala prosti vic – rezultat je bio sedam dana bez televizora i cijeli život bez dlake na jeziku.